HÁZIREND

 

A vendégek zavartalan és kellemes pihenésének érdekében kérjük a következők betartását:

 

 1. A szálláshely területén kizárólag a bejelentkezett vendégek tartózkodhatnak. A szálláson vendégek, látogatók nem fogadhatók.
 2. A szoba elfoglalása előtt a bejelentő lapot ki kell tölteni. A személyes adatok megadása jogszabályban előírt nyilvántartás vezetése, valamint kötelező adatszolgáltatás (Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ) céljából szükséges. A személyes adatok kizárólag e célra, valamint a szálláshellyel kapcsolatos marketing anyagok terjesztésére kerülnek felhasználásra.
 3. A szobák a szálláshelyre érkezés (bejelentkezés) napján 00 órától 19.00 óráig foglalhatók el, és a távozás napján délelőtt 10.00 óráig kell elhagyni a szálláshelyet.

Ettől eltérő ideig történő tartózkodási igényt az előző, illetve következő vendég távozása, illetve érkezése függvényében van módunk teljesíteni, ezért a fentiektől eltérő időpontban történő érkezés-távozáshoz egyedi egyeztetés szükséges.

A szálláshelyen nincs állandó recepció, ezért kérjük, hogy a várható érkezés előtt kb. 1 órával szíveskedjenek telefonon jelezni érkezésük várható időpontját.

 

 1. A szálláshely elfoglalásának a vendég(ek) részére történő szobakulcs átadás minősül.

 

 1. A szállásdíjat érkezéskor (bejelentkezéskor) szükséges kifizetni, készpénzben, vagy SZÉP kártyával.

0 és 3 éves kor közötti gyermek szállása díjmentes, 3-14 év közötti gyermekek részére kedvezményes szállásdíjat biztosítunk, amennyiben a gyermek a szülővel egy szobában tartózkodik.

A szállásdíj nem tartalmazza az idegenforgalmi adót. A 18 éven felüli vendégek részére idegenforgalmi adót kell fizetni, melynek összege 380 Ft/fő/éjszaka.

A szállásdíj étkezési ellátást nem tartalmaz. A Fogadóban külön díj ellenében reggeli igényelhető.

 1. A szálláshely vendégei a szálláshely udvarában, valamint a közparkolóban ingyenesen parkolhatnak. Az udvari parkolóban korlátozott számban férnek el autók, parkolás az érkezés sorrendjében történik. Kérjük, hogy a parkolás során vegyék figyelembe, hogy a többi vendéget a szabad mozgásban, parkolásban ne akadályozzák.
 2. Tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakó helyen lehet, a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával. A tűz mellett oltóanyag elhelyezése kötelező, gyúlékony anyag a tűz mellett nem lehet, a tűz felügyelet nélkül nem hagyható, a tűzrakó hely elhagyása előtt a tüzet el kell oltani.

A kerti tűzrakót, sütőhelyet térítési díj mentesen, mindenki saját felelősségére használhatja. A tüzifa és faszén rendelkezésre állásáról kérjük, előzetesen szíveskedjen érdeklődni. Kérjük, hogy a kerti sütéshez, főzéshez használt eszközöket használat után szíveskedjenek megtisztítani.

 1. A szálláshely területén dohányozni tilos! Dohányozni kizárólag a dohányzásra kijelölt helyen lehet.
 2. Tűz esetén kérjük azonnal hívja a tűzoltókat a 105 telefonszámon.

 

 

 1. Élő állatot a fogadó területére és a szobákba behozni tilos! Kedvtelésből tartott állatot (kutya, macska) a szállásadóval történő előzetes egyeztetés esetén lehetséges a szobába bevinni, és kizárólag abban az esetben, ha az állat a többi vendéget nem zavarja. Amennyiben a többi vendég részéről panasz érkezik az állat miatt (pl. zavarja a pihenést, allergia, stb.) az állatot a gazdája köteles elvinni a szálláshely területéről, valamint a többi vendég kártalanítására 5.000 Ft pótdíjat köteles fizetni.

Az állattartó köteles gondoskodni arról, hogy a kutya közterületre felügyelet nélkül ne juthasson ki. A kutya vagy más kedvtelésből tartott állat által okozott kárért az állattartó felelősséggel tartozik.

Az állattartó köteles a gondozásában lévő állatot úgy tartani, hogy az mások nyugalmát ne zavarja, anyagi kárt ne okozzon, mások testi épségét ne veszélyeztesse. Az állattartó köteles gondoskodni arról, hogy az állat a szálláshelyet és az udvart ne szennyezze, és az okozott szennyeződést azonnal köteles eltávolítani.

 1. A pihenő vendégek, a szomszédok és a településen élők nyugalma érdekében 22.00 órától másnap reggel 7.00 óráig mindennemű zajos cselekménytől (pl. pirotechnikai termékek használata, hangos zenélés, zeneszolgáltatás vagy éneklés) tartózkodni kell.
 2. Botrányos, mások nyugalmát zavaró, vagy a közerkölcsöt sértő, vagy mások testi épségét veszélyeztető viselkedés esetén a vendég a szálláshely területéről kiutasítható, és kártérítési igénnyel nem léphet fel.
 3. A kisgyermekekkel üdülők a gyermekek biztonságáról, védelméről és felügyeletéről kötelesek gondoskodni. Kérjük, legyenek tekintettel arra, hogy a gyermekek a többi vendég pihenését és nyugalmát ne zavarják.
 4. év alatti gyermek csak szülő vagy más, általa megbízott cselekvőképes felnőtt személy folyamatos felügyelete mellett tartózkodhat a szálláshelyen. A gyermek felügyelője felelősséggel tartozik a gyermek épségéért és az általa okozott kárért.
 5. A szálláshelyen, illetve annak területén az eszközök nem rendeltetésszerű használatából okozott kárért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak, az okozott kárt az üzemeltető részére meg kell téríteni.
 6. A szálláshelyre behozott értéktárgyakért a személyzet nem vállal őrzési felelősséget.
 7. Tilos a szobákban ételt, italt, kávét, teát főzni, vasalni, illetve olyan tevékenységet folytatni, amely tűzrendészeti szempontból kifogásolható. Tűz-, vagy robbanásveszélyes, illetve szennyező anyagokat a szobákba bevinni szigorúan tilos!
 8. Étkezés kizárólag a konyha-étkező helyiségben lehetséges.
 9. A háztartási hulladék gyűjtése a konyhában található szemétgyüjtő edényben történik A konyhai szemetesbe való zsák a konyhai mosogató alatti szekrényben található. A megtelt szemétgyüjtő a szálláshely épület mögött található nagy (110-120 literes) hulladékgyüjtő edényekbe üríthető.
 10. Tilos az épület edényeit, bútorzatát, ágyneműjét más helyiségekbe átvinni.
 11. Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! Kérjük, hogy a dekorációs célt szolgáló tárgyakat, képeket ne vigyék el a helyükről. Kérjük, hogy a benti berendezési tárgyakat (asztal, szék, ágy, ágynemű, TV, stb. a belső helyiségekből ne vigyék ki.

Kérjük, hogy a rovarokat a falfelületre ne kenjék fel!

 1. Amint minden háztartásban, a szálláshelyen is előfordulhat, hogy valami meghibásodik, tönkremegy, elromlik. Ha valamilyen rendellenességet, hibát észlelnek, ha valamely berendezési tárgy vagy bútor meghibásodik, kérjük, szíveskedjenek jelezni a szállásadó részére vagy személyzet részére, a mielőbbi javítás érdekében!
 2. A szoba szekrényeit, heverőit – a tulajdonos engedélye nélkül – szobán belül sem lehet költöztetni.
 3. A szálláshely központi fűtéssel rendelkezik, fűtést szabályozó központi termosztáttal, melyet a szállásadó az időjárás függvényében állít be. Ettől eltérő igényt kérjük külön jelezni.
 4. A szálláshelyen ingyenes Wifi rendszer üzemel. A Wifi jelszava megtalálható a szobákban, vagy kérje az üzemeltetőtől. A Wifi folyamatos, megszakítás nélküli üzemelését – a szolgáltatásból adódó hibák miatt – nem tudja garantálni.
 5. A tulajdonosoknak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni önhibájukon kívül megtörtént eseményekből eredő károkért, pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, csőtörés, stb.
 6. A talált tárgyakat kérjük a szállásadónál szíveskedjenek leadni. A szállásadó a talált tárgyakat 10 napig megőrzi. Amennyiben a talált tárgy jogos tulajdonosa jelentkezik, a tárgyat átveheti. Élelmiszert, élelmiszer jellegű cikket, gyógyszereket nem áll módunkban tárolni, azokat a szállásadó megsemmisíti.
 7. A tulajdonos fenntartja a jogot, hogy a mások nyugalmát zavaró, vagy a házirendet be nem tartó, vagy bűncselekményt, szándékos rongálást elkövető vendégeket nem fogadja, vagy a szálláshelyről elutasítja.
 8. Kérjük, hogy a szálláshelyet olyan gondossággal használják, mint ahogy saját lakásukat is, a felelőtlen károkozás elkerülése érdekében. Kérjük, ügyeljenek a szálláshely tisztaságára!
 9. A vendégház végleges elhagyásakor (kijelentkezés) a szoba kulcsot le kell adni a szállásadó részére. A vendég(ek) által átvett kulcsokra kérjük fokozottan vigyázzanak! A vendég által elhagyott kulcsok hiányából fakadó károkat és költségeket a vendég köteles megtéríteni a szállásadó részére. Kártérítési összeg 5.000 Ft.
 10. A vendégek bármilyen kéréssel, panasszal, problémával a Fogadó vezetőjéhez (Torma Andrásné) és a Vendégház üzemeltetőjéhez (Torma Andrea) fordulhatnak.

 

KELLEMES PIHENÉST KÍVÁN:

A TAVI-FÉSZEK FOGADÓ és a

TAVI-FÉSZEK VENDÉGHÁZ

TULAJDONOSAI ÉS SZEMÉLYEZTE